När jag nåddes av nyheten att Tarantino skulle göra en remake på Russ Meyers Faster, Pussycat! Kill! Kill! blev jag säkert lika glad som Ian Levine när han upptäckte ”Our Love is in the Pocket” av JJ Barnes. (Så, nu fick jag äntligen tillfälle att länka till den northern soul-dängan.) Ni kan därför föreställa er min eufori när jag nu nås av nyheten att Tarantino har tänkt sig Britney Spears i en av huvudrollerna. Britney-fucking-Spears! Som ni kanske vet har Tarantino gjort det till sin grej att använda avdankade stjärnor i sina filmer. Tänk John Travolta, Pam Grier, Daryl Hannah, med flera. Men det här är antagligen helt oförståeligt för de flesta. Varför vill Tarantino ha med Britney Spears i sin film, och varför tycker jag att det är en bra sak?

Låt mig lägga fram saken såhär. Det finns personer som påstår att Tarantino och Meyer nedvärderar kvinnor i sina filmer. Anledningen skulle vara att alla kvinnliga protagonister i deras filmer är extremt ”okvinnliga” till sitt beteende. Dessa personer menar att det enda sättet för en kvinna att bli uppmärksammad som annat än ”ett objekt” är för dem att ikläda sig en typisk mansroll. Det här är förstås en undermålig analys. Tarantino och Meyer skulle bli än mer kritiserade om de inte hade haft kvinnliga protagonister överhuvudtaget. Det är därför läge att ge dessa personer en knäpp på nosen. Och hur gör man det bättre än att använda Britney Spears i en huvudroll till en remake av en av Meyers filmer?

Britney har brutit sig loss från den här ”perfekta” imagen hon hade i början av sin karriär. ”Man ska spara sig till äktenskapet” och liknande bjäfs. Reaktionerna när hon råkade visa fittan för världen och rakade av sig sitt hår säger en hel del om vilka unkna värderingar som fortfarande råder i världen. Jag låter säkert som Magnus Betnér, men killen har ju rätt. Det är inte Britney som förstör oss, det är den jävla nymoralismen som fördömer fittslips och hårrakning.

Men nog om detta. Britney kommer att bli alldeles utmärkt som en av de tre stripporna i Meyers film. Kalla det en oprecis känsla, en vag aning, eller en ren gissning, men det kommer att bli bra.

Annonser