Grupp A

Flag of Namibia Namibia – Flag of Morocco Marocko, 1 – 5

Klasskillnad. Marocko var bättre på alla positioner och utmanövrerade som väntat Namibia. Alloudi tremålsskytt. Marocko möter i nästa match Guinea, och den matchen blir avgörande för framförallt Guineas chanser att nå utslagsfasen. Namibia kan vi efter den här kräftgången räkna bort fullständigt.

Grupp B

Flag of Nigeria Nigeria – Flag of Côte d'Ivoire Elfenbenskusten, 0 – 1

Tungt möte på Sekondi, dit de hade flyttat matchen för att lagens supportrar lättare skulle kunna ta sig till matchen. Men det blev ett ganska trist möte, där lagen tog ut varandra, och – som det så klassiskt heter – rädslan av att förlora var större än viljan att vinna. Nigeria hade en frispark i ribban i första halvlek, men det var egentligen lagets målchans på hela matchen. Elfenbenskusten tog över i andra halvlek och kunde efter en fantastisk dribblingsräjd av Kalou ta ledningen i den 66:e minuten. Alla väntade sig då en anstormning från Nigerias sida, en anstormning som uteblev. Om det berodde på Elfenbenskustens skickliga försvarsspel eller Nigerias offensiva oförmåga är inte svårt att avgöra. Nigeria, som praktiskt taget spelade med fyra anfallare hela matchen bör kunna skapa mer än en målchans.

Flag of Mali Mali – Flag of Benin Benin, 1 – 0

En ganska färglös match avgjordes på ett ganska färglöst sätt. Kanouté rullade in en straff efter 49 minuter, och Mali var efter det aldrig riktigt hotade, bortsett från en märklig treminutersperiod i slutet av andra halvlek, då Benin skapade några halvfarliga målchanser och framtvingade ett par miserabla och ett par lysande ingripanden från Sidibé, den maliske målvakten.

Segrar för Mali och Benin gör att Nigeria är pressat att vinna mot Mali i nästa omgång. Elfenbenskusten kan i sin tur säkra sitt avancemang mot Benin.

Annonser